דחיסת הקפה היא חלק אקוטי בתהליך הכנת משקה הקפה שכל בריסטה צריך לדעת.

הדחיסה משפיעה על איכות המיצוי של פולי קפה ועל הטעם שבסופו של דבר תקבלו במשקה הקפה.

ניתן לדחוס קפה כמעט עם כל כלי כזה או אחר – כפית קטנה, או כל כלי אחר שטוח או שפשוט תשתמשו בידית החליטה עם המסנן שמגיע איתה (הכי טוב – הכי פשוט).

שלב הדחיסה פחות רלוונטי, וכמו כן גם אופן הדחיסה לא כלכך חשוב כל עוד שאר השלבים בתהליך הכנת הקפה בוצעו תוך הקפדה על שאר הפרטים החשובים כגון: גודל הטחינה, לחץ המים של המכונה ושימוש בפולי קפה טריים בלבד.

שמרו על סטנדרטים גבוהים לאורך כל הדרך! אם אכן היקפדתם על כל אלו, אז כמעט כל דבר יעבוד לכם כדי לדחוס את הקפה.

בניית טֶכנִיקָה

בניית טכניקה נכונה היא כלל חשוב וחיוני בהחלט לדחיסה טובה של קפה! הנה לכם טכניקה נכונה לעבודה עם ידית חליטה מקצועית:

1) מדדו את הטחינה בידית החליטה. מלאו אותה קצת יותר ממה שצריך… משהו כמו 1-2 גרם יותר מגודל ההידית…

2) השתמשו בחלק האחורי של האצבע שלכם כדי לנקות עודפים בצידי ידית החליטה, יישרו את הידית וודאו שהטחינה מפוזרת באופן שווה בידית.

3) הניחו את המסנן על גבי המשטח של ידית הטחינה והצמידו אותו אותו באופן שווה בין כל קצוות הידית, וודאו שאתם יוצרים משטח שטוח ללא מרווחים ושאתם מפעילים לחץ שהוא לא חזק מדי (או שתקבלו טחינה צפופה מידי) כמו כן, וודאו שאתם לא לוחצים גם בעדינות ייתרה (כי אז הטחינה לא תמוצא במיטבה)

4) חברו את ידית החליטה לראש מכונת הקפה שלכם, סובבו את הידית ו…הכינו את הקפה האהוב עליכם!