קפה חמוץ נגרם מכמות עודפת של פחמן דו חמצני הלכוד בפולי הקפה.
הקפה שלכם יוצא חמוץ? יש לנו חדשות נהדרות עבורכם! – קל יחסית לטפל בזה.

 

מדוע פולי הקפה שלי חמוצים?, הנה הדרכה קצרה שתעזור לכם לטפל בפולי קפה חמוצים:

הדרך הראשונה לטפל בקפה בטעם חמוץ היא להתחיל עם פולי קפה שנקלים בקלייה כהה.
פולי קפה שנקלים בקלייה עדינה (לא כהה) תמיד יצאו חמוצים, ואילו פולי קפה בקלייה כהה יהיו בטעם מריר.

לאחר מכן, אפשרו לפולי הקפה שלכם לפלוט פחמן דו חמצני הלכוד בהם לאחר הקלייה.
תהליך זה נקרא התפוגגות פחמן דו חמצני, וזהו תהליך טבעי שקורה בפולי הקפה מיד לאחר הקלייה, הפחמן הדו חמצני משתחרר באטיות מהפולים.
הפחמן הדו חמצני הוא למעשה מה שהופך את הקפה לחמצמץ, לכן חשוב לתת לפולים מספיק זמן כדי לעבור את התהליך במלואו.
המתנה של שבועיים לאחר תאריך הקלייה אמורה להספיק לפולי הקפה כדי להפטר מהפחמן הדו חמצני ששרוי בהם לחלוטין.
יתכן שתצטרכו לחכות זמן רב יותר אם מדובר במזג אוויר קריר יותר – מכיוון שטמפרטורה קרה מאטה את תהליך ההתפוגגות.

המסקנה: ישנם שתי תפיסות מוטעות נפוצות שנמצאות בענף הקפה כיום;

פולי קפה טריים, ממש לאחר רגע הקלייה הם הכי טובים לשימוש – זו היא תפיסה שגויה ראשונה מכיוון שהפחמן הדו-חמצני גורם למיצוי לצאת חמוץ.
אחסון פולי קפה במקרר – זו היא תפיסה שגויה שנייה מכיוון שמאטה את תהליך ההתפוגגות של פחמן דו-חמצני.

אחסנו פולי קפה טריים במיכל אטום או בארון קריר בטמפרטורת חדר.