אנשים רבים מסתמכים על קפה שישפר אותם בבוקר או שיספק להם דחיפה של אנרגיה במהלך היום.

עבור אלו שאוהבים קפה חזק ועשיר, קפה טורקי עשוי להפוך לשתייה הקבועה החדשה.

הסיבה לכך היא שהוא מוכן בשיטה ייחודית המביאה לטעם חזק.

במאמר זה נבחן בפירוט את הקפה הטורקי ואת היתרונות הבריאותיים האפשריים שלו.

מהו קפה טורקי?

קפה טורקי הוא קפה שמכינית בשיטה שמקורה במדינות המזרח התיכון ובאירופה, כולל טורקיה, איראן ויוון.

קפה זה מיוצר על ידי שילוב פולי קפה טחונים בצורה דקה עם מים (ולעתים קרובות סוכר) והבאת הנוזל לשלב שבו הוא מוקצף, ממש מתחת לרתיחה.

קפה טורקי נרקח באופן מסורתי בסיר שנקרא ג'זווה – אם כי כל סיר קטן יעשה זאת.

לאחר שהוא מגיע לשלב הרצוי, מוזגים את הבישול – כולל טחנות הקפה – לכוסות.

אבקת טחינת הקפה שוקעת בתחתית הכוס והנוזל שנותר נצרך.

יתרונות פוטנציאליים

1. עשוי לשפר את הביצועים הספורטיביים

קפאין הוא ממריץ, טבעי, ממריץ שיכול להגביר את הביצועים הספורטיביים והנפשיים.

קפה טורקי מספק מינון קפאין מרוכז ביותר שעשוי להועיל במיוחד לספורטאים.

מחקר שנערך בקרב 20 ספורטאים מצא כי משתתפים שצרכו קפה טורקי המכיל קפאין חוו יתרונות משמעותיים בביצועים – כולל זמן תגובה ורמות אנרגיה – בהשוואה לאלו ששתו קפה טורקי נטול קפאין

2. מכיל תרכובות מיטיבות

מכיוון שהוא לא מסונן, קפה טורקי עשוי להכיל רמות גבוהות יותר של התרכובות המועילות המצויות בקפה שמבושל באופן מסורתי.

פולי קפה מכילים תרכובות מועילות כמו חומצות כלורוגניות, שהם סוגים של נוגדי חמצון פוליפנול המספקים יתרונות בריאותיים.

לדוגמא, חומצות כלורוגניות הוכחו כמשפרות דלקת, סוכר בדם, רמות כולסטרול ולחץ דם גבוה.

מחקר הראה שקפה שהוכן באמצעות פולי קפה טחונים בצורה דקה הכיל כמויות גבוהות יותר של חומצות כלורוגניות מאשר קפה המיוצר בקרקע גדולה יותר.

קפה מכיל גם תרכובות חזקות אחרות, כולל דיטרפנואידים, העלולים להפחית דלקת, להילחם בזיהום ולתמוך בבריאות הלב.

איך מכינים קפה טורקי

בצעו את הצעדים הבאים:

להכנת כוס קפה טורקי טוחנים פולי קפה טריים לאבקה דקה בעזרת מטחנה המופעלת ביד או חשמלית.
מערבבים שתי כפיות גדושות של טחנות קפה וסוכר (אם רוצים) לסיר קטן המכיל כוס אחת (240 מ"ל) של מים קרים ומסוננים.
מחממים את התערובת על אש בינונית-נמוכה.
כשהקפה שוקע לתחתית הסיר, מערבבים את המרכיבים כמה פעמים, ונזהרים לא לערבב אותו יתר על המידה.
מחממים את התערובת עד שמופיע קצף סמיך, ממש לפני שלב הרתיחה.
יוצקים את התערובת לכוסות קטנות ואוספים בכף את כל עודף הקצף מעל הקפה.
אפשרו לטחנות להתייצב בתחתית הכוס לפני השתייה.
אם כי אין צורך, ניתן להוסיף לחלב סוכר והל, תלוי בטעם האישי שלך.

לאחר שלימדנו אתכם איך מכינים קפה שחור בצורה הטובה ביותר, אנו מזמינים אתכם לעיין במגוון תערובות הבית שלנו ולהנות מקפה איכותי.

לצפייה במגוון תערובות הבית שלנו ולהזמנות לחצו על הלינק הבא (משלוחים לכל הארץ – גם בתקופת ההסגר):