כולם מכירים בימינו את האפוגטו (גלידה עם אספרסו שנשפך מעליו – רק למקרה שאתם גרים מתחת לסלע בחמש השנים האחרונות), אך האם שמעתם על סוגי קפה אלו:

1. ESPRESSO ROMANO

רומנו הוא קפה שחור קצר עם טוויסט של לימון. זה כנראה אחד המשקאות האהובים עלי בחודשי הקיץ החמים – יש משהו בלימון החומצי שמתמזג עם הקפה כדי ליצור טעם יפה ונימוח. ישנן גרסאות שונות של המשקה הזה ונראה כי כל מקום טוען שהוא המקור. יש בתי קפה שמגישים רק את קליפת הלימון, חלקם מגישים אותו גם עם אניס. למרות השם, הוא נשמע כאילו מקורו באיטליה, אך קרוב לוודאי שהגיע מאמריקה (אם כי יש המשערים שמקור המשקה הזה מצרפת).

 

2. RISTRETTO

בתור בריסטות תתבקשו לעתים קרובות להכין קפה נטול קפאין. אך במקום להכין קפה רגיל שהוא נטול קפאין, תשאלו את הלקוחות אם הם רגישים מאוד לקפאין או שקפאין פשוט משפיע עליהם קצת יותר מרוב האוכלסיה. אם התשובה היא התשובה השנייה, הייתי מציע ריסטרטו כחלופה. Ristretto מתרגם ישירות ל "מוגבל" כלומר הקפאין מוגבל על ידי קיצור המיצוי. רוב מיצויי הקפה נמשכים כ- 30 שניות, אולם על ידי עצירת המיצוי לאחר כ- 10-15 שניות מקבלים את כל הטעמים המעולים של הקפה, ללא הרבה קפאין. כמובן, לא כל הקפאין מוגבל, אז אל תציעו את זה לכל מי שמזמין נטול קפאין – תחקרו עד כמה הלקוח רגיש קודם כל!

 

3. PUÑET

לעתים רחוקות משמש יותר כאשר אנשים בחרו במונח "3/4 לאטה" או "מקיאטו ארוך", אך ה- Puñet נועד לאותם אנשים שאהבו לקבל לאטה אבל רק רצו שהוא יהיה קצת יותר חזק. אולי זה היה רק ​​עוד אופנה כמו מחממי רגליים, או אולי בגלל שהמילה, כשהיא מבוטאת, נשמעת דומה מדי למונח סלנג מסוים בו עלי G משתמש לתיאור "הפרח היפה" של האישה (תרגום ישיר להוואי), אך המונח כבר לא קיים.

 

4. LATTE EGGNOG

ה- Eggnog Latte הוא Eggnog (ביצים גולמיות, חלב, סוכר ותבלינים) עם האספרסו שנשפך פנימה. סוג של 'גוגל-מוגל' עם אספרסו. משמש גם כתרופת סבתא משופרת ומשוכללת (נקרא גם ליקר ביצים) עד כמה שזה אולי נשמע מגעיל – זה די מומלץ וטעים, שווה לנסות.