החיים שלנו עשויים מפולי קפה ויחס טוב (של מים)

מים חיוניים לכל החיים על פני כדור הארץ, אולם אנו מסתמכים על מאזן מים נכון על מנת להתקיים.
מעט מדי מים – ואנחנו מתייבשים, יותר מדי מים – ואנחנו מוצפים. עכשיו, אני יודע מה אתם שואלים, מה היחס האידאלי בין כמות המים לכמות הקפה בכוס שלי?

כמו כל הדברים הטובים בחיים, גם הטעמים המורכבים שבקפה שלנו מסתמכים על האיזון הנכון כדי באמת לתת במה לכל הטעמים והתחושות המדהימות של הקפה.

הנה טיפ קטן שיעזור לכם להפיק את המרב ממנת האספרסו שלכם! (מלבד פולי קפה איכותיים)

בואו נתמקד ב-יחסים.
במיוחד יחס המים:קפה גם בפילטר וגם בכוס שלכם!

יחס הזהב יהיה:

פילטר – 2:1

כוס – 7:1

קפה ומים – כמה ולמה?

נניח שיש לכם פילטר של 16 גרם (דלונגי וסאן-בים הן 16 גרם-18 גרם).
אם יש לכם פילטר של 16 גרם, אתם צריכים להוסיף 16 גרם קפה טחון לפילטר שלכם, בהנחה שאתם מפיקים 32 מ”ל של אספרסו מהמנה הזאת (זאת המשמעות של היחס המוצג לעיל: פילטר – 2:1 , לכל X פולים טחונים – 2X מים).
ככל שהפילטר גדול יותר זה אומר שיש יותר קפה טחון ויותר אספרסו.עם זאת, כל המיצוי צריך להיעשות תוך זמן מיצוי של כ-30-35 שניות.
כמעט כל קפה אספרסו מיוצר בטיימר המוזהב של 30 שניות, משך זמן זה מביא את התפוקה הטובה ביותר.
ככלל, הקפה לא יכול לצאת טעים אם הזמן שבו הוא מופק הוא יותר או פחות מ-30 שניות.

עכשיו, כשיש לכם אספרסו מיחס הזהב המושלם שלכם, ואתם מוזגים את האספרסו המושלם להפליא לתוך הספל שלכם.
הדרך הטובה ביותר להשיג את הטעמים הטובים ביותר היא למצוא כוס של 8 oz, עבור 1 oz של אספרסו.
הוספת 7 גרם של מים, חלב, מה שלא יהיה, לתוך 1 גרם של אספרסו – יוצרת את האיזון המושלם בין יחס הקפה לתוספות.

ברור שאם אתם משחקים בבית, לא תוכלו למדוד את מידות ספלי הקפה שלכם, אני ממליץ למצוא את הספל המועדפת עליכם ולהתאים את הטעמים לפיה (כל אחד יש לו את כוס הקפה האהובה עליו, זה חלק מהבגרות של אוהבי קפה אמיתיים).
כוס סטנדרטית של 250 מ”ל תתאים.

וזהו, עכשיו צאו להכין לכם כוס קפה עם יחס מושלם.  זכרו כוס גדולה יותר תדרוש יותר קפה, אולם כל עוד אתם עוקבים אחר יחס הזהב אתם תפיקו קפה מזהב!

נסו את זה עם הקפה שלנו ותראו זאת בעצמכם. בכנות, לא תאמינו להבדיל שהטריק הקטן הזה יעשה כדי להפוך את הקפה שלכם בבית אפילו ליותר טוב!