שני סוגים של פולי הקפה הידועים ביותר הם ערביקה ורובוסטה. לשני המינים יש גרסאות ותת-וריאציות, ונוסף עליהם, קיימים גם זנים נוספים של פולי קפה. מרבית יצרני הקפה והמפיצים מעבדים ומוכרים את היבול של שתי זני פולי קפה אלו. במאמר זה נדון בזן קפה ערביקה.

קפה ערביקה

הטעם והארומה של קפה ערביקה עדיפים על רובוסטה וגם תכולת הקפאין שלו נמוכה יותר, בערך. בין כמחצית או שליש  מהרובוסטה.

ערביקה גדלה בגובה רב (1000-2000 מ '), על אדמות וולקניות ,נופים הרריים ובאקלים טרופי.

פולי קפה ערביקה מכילים גם פחות חומציים וויש להם גם טעם קרמלי שנשאר בפה לאורך זמן.

קפה ערביקה רגיש יותר לתנאי הסביבה (טמפרטורה, לחות) ולכן הוא יקר יותר מרובוסטה.

למין הערביקה זנים רבים, הידוע ביותר הוא Peaberry, שיבולו מכיל רק פול קפה אחד לדובדבן קפה (בשאר שיחי הקפה יש יבול המכיל שני פולים לדובדבן).

זהו פול קפה קטן ובצורת אפונה (ומכאן השם), בשונה מפולים אחרים שבהן הצורה אליפטית ושטוחה יותר.

60-70% מייצור הקפה בעולם מבוסס על קפה ערביקה.