קולומביה היא אחת מהמדינות המובילות בעולם בייצוא קפה.

אבל למה אנשים ברחבי העולם כל כך אוהבים קפה קולומביאני? היום נסביר לכם כיצד האקלים המושלם שלנו לגידול הקפה, יחד עם פולי הערביקה והטיפול בפולי הקפה, מסתכמים בכוס קפה מושלמת:

מדוע קפה קולומביה מפורסם כלכך?

הקפה של קולומביה מפורסם בעולם בטעמו ובארומה העשירה שלו. זה עשוי להסביר מדוע הם מייצאים את הקפה שלה כבר כמעט 200 שנה, ובמשך רוב הזמן הזה, זה היה הייצוא המוביל שלה. ישנם סודות רבים להצלחתה, אך אין ספק שהגיאוגרפיה שלה היא אחת מהסיבות להצלחתה של המדינה בענף הקפה. קפה קולומביה גדל בצורה הטובה ביותר באדמה וולקנית, בגובה של 1,200 עד 1,800 מטר, במקומות נטולי כפור אך שזורם בהם כ-80 אינץ 'גשם בשנה.

הערת כותב המאמר: הנה סרטון קצר שמסביר על מגדלי הקפה, אנחנו ממליצים לכם לצפות בסרטון אם אתם מעוניינים לראות בעינייכם את תוואי הגידול הקיימים במדינה, תנאי הגידול וחייהם של מגדלי הפולים במדינה.
מדובר בקרקע ייחודית מאוד ותנאי גידול ייחודיים עם איזורים הרריים רבים, אלו הם תנאי גידול לא קונבנציונאליים שהופכים את פולי הקפה לעשירים במיוחד עם ארומה מיוחדת.
קולומביה היא מדינת דגל בכל הנוגע לפולי קפה ואנחנו ממליצים לכם לנסות סינגל של 100% קפה ממדינה זאת – שניתן לרכישה בקטגוריית הסינגלים באתרינו.

מה הופך את הקפה הקולומביאני למיוחד?

המינים החשובים ביותר בעולם של שיח קפה הם קופיאה ערביקה (ערביקה) וקופיאה קנפורה (רובוסטה) וכולם יודעים שלערביקה יש את הטעם הכי טוב (רובוסטה יותר זול, מכיל יותר קפאין ובעל תפוקה גדולה יותר) אך קפה קולומביאני הוא 100% ערביקה.

כיצד מגדלים קפה קולומביאני?

הקציר של קולומביה הוא גם חלק מחוקי המשחק. יש מדינות שמעדיפות למשוך את כל פולי הקפה מהענף בבת אחת, בדרך כלל במכונה. בקולומביה ההררית, הנורמה שלה היא לקטוף את הפולים או לבחור רק את הפולים שבשלים לחלוטין. קוטפי הקפה של קולומביה בוחנים את הפירות כל 10 ימים בערך, וקוטף טוב יכול לקצור עד 90 קילו פירות בשלים ביום, שזה בסביבות ה-18 קילו פולי קפה.

להזמנת פולי קפה מומלצים לחצו על הלינק הבא (משלוחים לכל הארץ – גם בתקופת ההסגר):