הלגימה הראשונה מכוס הקפה הטרייה שלנו, יכולה להיות רגע ממש מחונן.
אבל אם הקפה לא הוכן כראוי – תוך הקפדה על הפרטים הקטנים – יכולנו להתאכזב ממש מטעמו של הקפה.
ישנם גורמים רבים המשפיעים על איכות משקה הקפה. לפעמים אנו מקבלים תוצאות שונות, גם כשהשיטה זהה.
כאשר אנו מכינים קפה – עלינו לשים לב לפרטים הבאים:

איכות המים

קפה ברובו עשוי ממים, לכן ברור שלא נוכל לשתות קפה טעים ללא מים טובים.
אל תשתמשו במי ברז להכנת קפה שלא הייתם שותים מלחתחילה.
מי ברז עם תכולת ברזל גבוהה יפיקו טעם לוואי ברזלי שכזה שישפיע גם על טעמו של הקפה.
השתמשו במים מסוננים או מים מינרליים מבקבוקים.

 

חִמצוּן

יש לאחסן את פולי הקפה הרמטית מכיוון שחמצן יכול להשפיע על טעמו של הקפה.
עלינו לאחסן פולי קפה בשקית נטולת ריח, במקום קריר ויבש, פרט זה נכון גם לפולי קפה שלמים וגם לקפה טחון.
היגיינת הכלים לא משנה באיזו שיטה אתם משתמשים להכנת הקפה, ההיגיינה היא דבר חשוב.
מכונה נקייה היא הכרחית לקבלת קפה טעים (ונקי).
אם שומן הקפה נותר בפנים המכונה ללא ניקוי מכונת הקפה במשך שבועות, ברור שטעמו של הקפה יושפע מכך.
צרו את כוס הקפה המושלמת בסביבה נקייה והקפידו על ניקוי מכונת הקפה.