פולי הקפה ערביקה הם כמו "אדם וחווה" של כל סוגי הקפה, שהוא ככל הנראה הסוג הראשון של פולי הקפה שנצרכו אי פעם.
ערביקה היא ללא ספק הקפה הדומיננטי המשומש ביותר כיום, והערביקה מייצגת כ -70% מהייצור העולמי.
ההיסטוריה של פולי קפה ערביקה
מקורותיה נמצאו בכ -1,000 לפני הספירה באזור הרמות של ממלכת כפה, שהיא אתיופיה של ימינו. בקפה שבט האורומו אכל את פולי הקפה, ריסק אותם וערבב אותם עם שומן כדי ליצור כדורים בגודל של כדורי פינג-פונג. הכדורים נצרכו מאותה הסיבה שנצרך היום קפה, כממריץ.
זן הצמחים "קפה ערביקה" קיבל את שמו בסביבות המאה ה -7 כאשר הפולים חצו את ים סוף מאתיופיה לתימן של ימינו ובערב התחתית ומכאן המונח "ערביקה".
התיעוד הכתוב הראשון של קפה המיוצר מפולי קפה קלויים מגיע ממלומדים ערבים, שכתבו שהוא מועיל להארכת שעות העבודה שלהם. החידוש הערבי בתימן להכין מבשל מפולי קפה קלויים שהתפשט תחילה בקרב המצרים והטורקים, ובהמשך, מצא את דרכו ברחבי העולם.
טעם
ערביקה נחשבת למרלו של הקפה, יש לו טעם עדין, ושתייני קפה יכולים לתאר שיש לו מתיקות, שהיא קלילה ואוורירית, כמו ההרים שממנה היא מגיעה.
תנאי גידול
ערביקה לוקחת כשבע שנים לגדול באופן מלא. הוא גדל בצורה הטובה ביותר בגבהים גבוהים יותר אך ניתן לגדלו עד לגובה פני הים.
הצמח יכול לסבול טמפרטורות נמוכות, אך לא יותר מדיי. שנתיים עד ארבע שנים לאחר השתילה מייצר צמח הערביקה פרחים קטנים ולבנים וריחניים ביותר. הניחוח המתוק דומה לריח המתוק של פרחי יסמין.
לאחר הגיזום מתחילים להופיע פירות יער. הגרגרים ירוקים כהים כמו העלים עד שהם מתחילים להבשיל, בהתחלה לצהוב ואז לאדום בהיר ולבסוף מחשיך לאדום מבריק ועמוק. בשלב זה הם נקראים "דובדבן" והם מוכנים לקטיף. הדבר העיקרי בפירות היער הם הפולים שבפנים, בדרך כלל נמצאים שתי פולים בפרי אחד.