נראה שככל שהזמן עובר נוצרות דרכים חדשות לשתיית קפה, וזה מדהים שממשיכים להיות חידושים סביב המשקה הזה שקיים כבר מאות שנים.
לאיזה טעם לצפות מקפה לבן?
טעמו של הקפה הלבן מתואר לרוב כאגוזי, עם חמיצות בולטת ומרירות נמוכה מאוד.
הסוכרים הטבעיים של פולי הקפה אינם מקורמלים ולכן אין טעם לוואי מריר, והחומצות האורגניות הקיימות בתוך פולי קפה אלה אינן מתאדות, ומייצרות טעם חומצי.
בדרך כלל משתמשים בקלייה בהירה כדי להדגיש את המאפיינים העדינים של פולי הקפה ממוצא יחיד.
לבחירת סוג פולי קפה תהיה השפעה משמעותית על התוצר הסופי ושיטת קלייה זו היא דרך נהדרת לחוות את הניואנסים של פולי הקפה מאזורים שונים.
בתימן, שם מקורו של המשקה, הוא הוגש באופן מסורתי בטעם תערובת תבלינים המכונה חוואיג', המקובל עד היום בבתי קפה רבים.
חוואיג' מורכב לרוב מכמון, פלפל שחור, כורכום והל, אך קיימות וריאציות רבות. תערובת זו, בשילוב עם האגוזיות של הקפה, היא שהופכת קפה לבן לטעים כל כך.
האם יש בו יותר קפאין מקפה רגיל?
חנויות רבות המציעות קפה חיוור זה מכילות קפאין הרבה יותר מאשר קפה בקלייה כהה יותר. בעוד שתכולת הקפאין אכן פוחתת עם הקלייה, יש מעט תמיכה מדעית שהירידה היא באמת משמעותית.
האם עדיף לך מאשר קפה שחור?
קפה קלוי לבן משווק באופן קבוע כ"תרופה בריאותית" הודות לטמפרטורת הקלייה הנמוכה שלו. התומכים טוענים כי הקלייה הבהירה מובילה לכמות גדולה יותר של חומצה כלורוגנית, מולקולה נוגדת חמצון המגנה מפני מחלות לב וכלי דם ומפחיתה דלקת. זה בהחלט נכון, אבל לא במידה שכדאי לעבור מקפה שחור אם אתה לא ממש נהנה מהמשקה.
איך שותים את זה?
אוהדים רבים מציעים להוסיף חלב שקדים, המשתלב בצורה טובה במיוחד עם פרופיל הטעם האגוזי של המשקה.