פולי קפה ניקרגואה
מגדלים רק פולי קפה ערביקה בניקרגואה. שטח הייצור התופס יותר מ -100 אלף דונם מתרחש בעיקר באזורים הצפוניים והמרכזיים של ההרים.
ניתן למצוא בניקרגואה את המטעים הגבוהים ביותר (600-1500 מ ') של מדינות מרכז אמריקה, אשר האקלים שלהם טרופי והקרקע וולקנית. קפה הניקרגואי הוא באיכות טובה, עם ניחוחות פירותיים מובחנים.
תרבות הקפה הגיע מאוחר יחסית לניקרגואה
למרות התנאים הסביבתיים המצוינים, הקפה הגיע לניקרגואה מאוחר יחסית, במחצית השנייה של המאה התשע עשרה. התרבות החדשה התפשטה די מהר; הממשלה הציעה פרס של חמישה סנט על נטיעת כל שיח קפה, ובכך עודדה הקמת מטעים.
מאה שנה אחר כך, בשנת 1992, שתלו בניקרגואה יותר קפה מכל גידול חקלאי כזה או אחר.
הקפה הוא פיצוי המחדש את האמון שהושקע בו ותרם משמעותית להתפתחות הכלכלית והסביבתית של המדינה.
עם זאת, הדרך להצלחה הייתה ארוכה מאוד.
משטרים ואסונות אוטוריטריים שהשפיעו על מגדלי הקפה
הצמיחה הכלכלית באה בעקבותיה רעידת אדמה הרסנית, משטרים סמכותניים, התקוממויות, המלחמה הקרה ומלחמת האזרחים. תעשיית הקפה כמעט ולא הצליחה לשרוד את סדרת האסונות הזו, עד מהרה התמודדה עם קושי נוסף: בשנת 1998 הוריקן הרס את מטעי הקפה.
האסון הבא היה משבר הקפה בשנים 1999-2003, אשר יחד עם בצורת תכופה שמה קץ לתעשיית הקפה. מחירי הקפה שקעו כל כך נמוך שאפילו הקציר היה הפסדי, ולכן הפירות לא נקצרו. לחקלאים לא היה כסף לתחזוקת אדמותיהם ולחינוך ילדיהם, ולכן הם היגרו או חיו בסיוע סוציאלי.
בזכות הרפורמה בקרקעות שהסתיימו על ידי האיגודים המקצועיים, סוף סוף אלפי משפחות השיגו את מטעיהם חזרה. הקואופרטיבים החלו להתארגן כך שיתאימו את עצמם ביתר קלות לדרישות הקפה החדשות.
כיום, ארגון הגג הגדול ביותר הוא אגודת הקואופרטיבים המפיקים הקטנים של קפה ניקרגואה (Asociación de Cooperativas de Pequeños Productores de Café de Nicaragua, CAFENICA) הם יותר מ -80% מהעסקים הקטנים המחויבים ל Fairtrade.
זה גם מייצג את האינטרסים הכלכליים והפוליטיים שלהם ברמה הלאומית והבינלאומית. 95% מהעובדים עובדים ב -45 אלף ארגונים קטנים, המייצרים סוגי קפה מיוחדים באיכות גבוהה.
תרבות הקפה האורגני
בשנות השמונים תרבות הקפה האורגנית של סחר הוגן החלה להתפשט בניקרגואה. דגש הולך וגובר הושם על פיתוח תשתיות, תוכניות להבטחת איכות, הכשרה מקצועית, מלגות, פרויקטים סביבתיים והגברת התיירות החקלאית-אקולוגית במסגרת ארגוני חקלאים קטנים המכוונים לייצוא.
הובלת הקפה התחילה לצמוח מהר יותר בגלל התפתחות מתמדת של תשתיות, כך שגם איכות הקפה השתפרה.
קפה הוא הייצוא העיקרי של ניקרגואה, המספק הכנסות של כ- 200 מיליון דולר בשנה ויצר יותר מ -280 אלף משרות, וזה הישג ניכר במדינה של שישה מיליון אנשים הנאבקים עם כמעט 50% אבטלה.
גידול הקפה בתנאי צל
הרוב המכריע של הקפה הניקרגואי מעובד בצל העצים (95%). התוצאה היא קפה טעים ומתוק יותר, למרות שדובדבני הקפה צומחים לאט יותר בצל, בעוד שתכולת הסוכר הטבעית שלהם נשארת גבוהה יותר.
מצד שני, הקפה יהיה גם בריא יותר, מכיוון שהצמח עשוי לגדול בסביבתו הטבעית, באופן אורגני (ללא צורך בדשן). העסקים המשפחתיים שותלים את הקפה בצל של כל מיני עצים אקזוטיים שונים, כמו אבוקדו או תפוז, כדי לשמור על היערות ולשמור על המגוון הביולוגי.
הקפה מפצה את המאמצים המתמידים של מגדלי הקפה הניקרגואיים על ידי יצירת מקומות עבודה ומוצרי ייצוא איכותיים.