אין מדינה אחת בעולם שמגדלת קפה בכמויות כמו בברזיל. ברזיל היא היצרנית במקום הראשון בעולם של קפה במשך למעלה מ -150 שנה ובנוסף לכך, עקפה ברזיל לאחרונה את ארצות הברית והגיעה למקום הראשון בכמויות צריכת הקפה.

ההיסטוריה של הקפה הברזילאי

בהתחלה, קפה ברזילאי נצרך בעיקר על ידי המתיישבים האירופאים באופן מקומי. עם זאת, ככל שהביקוש גדל באירופה ובארצות הברית, הייצוא החל להתגבר. דרישה זו גרמה לכך שבשנת 1820 ייצרה ברזיל כ-30% מהקפה בעולם.

בסביבות אמצע סוף המאה ה -19, נהרסה תעשיית הקפה באסיה, והיא נתנה למרכז ודרום אמריקה את הסיכוי הדרוש לה כדי לשגשג בתחום הקפה, ובשנת 1910, ברזיל גידלה כ-80% מהקפה בעולם!

כאשר מדינות ייצור אחרות התאוששו, אחוז זה ירד, אך המדינה מעולם לא איבדה את מקומה כהיצרנית הגדולה בעולם.

עובדות על גידול קפה ברזילאי

אחת התרומות המעניינות של המחקר הברזילאי לעולם הקפה היא מגוון זני צמחים חדשים – שמגדלים אותם כעת בכל רחבי העולם.

כ-50-60 מיליון שקיות הקפה (80% מהן ערביקה) מהוות כ-30% מההיצע העולמי, אך רק 20 מיליון מאותן שקיות נשארות במדינה. 98% ממשקי הבית הברזילאים שותים קפה, כך שזה לא ממש מפתיע שברזיל עברה את ארצות הברית כצרכנית הקפה מספר 1 באמצע שנות העשרים.

מה טעמו של הקפה הברזילאי?

בברזיל יש מגוון רב בטעם הקפה.

ניתן להבחין בכך שברזיל מייצרת המון פולי קפה ממין ערביקה עם טעמים ומתיקות עדינים יותר, פולי קפה עם תווים פרחוניים ופירותיים, וקפה עם טעמים מורכבים שאינם דומים לפולים הברזילאים.

לקפא הברזילאי יש פרופילי טעם שונים. קפה אדמתי , חריף, אגוזי, מתוק ובעל חומציות נמוכה, המהווה בסיס תערובת נהדר.

לאחר שהכרתם מהו קפה ברזילאי באמת, אנו ממליצים להציץ בסינגלים באתר האינטרנט שלנו ולרכוש קפה 100% ברזיאלי.

לינק לרכישה (משלוחים לכל הארץ):

https://bit.ly/2JMheBZ