אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנו מקבלים לגבי אחסון פולי קפה היא כיצד לאחסן פולי קפה בתנאי אקלים לחים במיוחד!
במקומות כמו ארץ ארנהם שבהם לחות לעתים קרובות עומדת על 80%, קפה יכול לספוג את הלחות מהאוויר ו'להזיע' החוצא את השמנים הטבעיים שלכודים בו. זה מוביל לכך שבתוך פול הקפה מתחיל עובש, המיצוי יכול להיות איטי וקשה יותר לוויסות, ופול הקפה עלול להיות להיות רקוב ולא טוב לשימוש כלל!
אל תדאגו, ישנן כמה דרכים לאחסן פולי קפה טריים באקלים לח במיוחד המסייעות לשמור על רעננות פולי הקפה לאורך זמן רב יותר ומאטה את תהליך הריקבון.
השקיעו במיכל ואקום אוויר (כמו זה של דלונגי). אמנם 70 דולר עשויים להיראות די הרבה עבור מכולה, אך כעקרון מדובר בכלי עם טכנולוגיה מאוד מעניינת שמסירה באופן אוטומטי את החמצן מהמיכל בכל פעם שאתה סוגר אותו
אחסן את המיכל במקום קריר ומוצלל. שמירת פולי הקפה במקום בו הטמפרטורה נותרת ברובה זהה, מונעת פגיעה בפול הקפה, תאט את תהליך החמצון. הרחיקו את המיכל מאיזורי בישול או כיריים, שם אדים וחום יכולים לפגוע בשימור.
במקומות לחים במיוחד, שקלו לשמור על מיזוג אוויר מרכזי בטמפרטורה יציבה כדי להפחית את הלחות בתוך הבית. כך שגם כאתם פותחים את המיכל, הלחות באוויר לא תעמוד על 80%.
כדי להפיג את המיתוס הנפוץ על הכנסת קפה למקרר או למקפיא, אנו ממליצים בדרך כלל שלא.
אמנם זה די נכון שהקפה יכול להישאר "טרי" יותר בסביבה קרירה יותר. עם זאת, כשאתה מסיר אותו מסביבה קרה לסביבה חמה, תקבלו עיבוי שמקלקל את פולי הקפה. אז בסופו של דבר אתם גורמים ליותר נזק מתועלת, אלא אם כן אתם מגלים דרך להכין אספרסו מתוך המקרר עצמו!