0
    0
    סל הקניות שלך
    📦 חסר לך עוד 251.00 למשלוח חינם
    251
    משלוח חינם
    Empty Cartסל הקניות שלך ריקחזור לחנות
      Calculate Shipping

      משלוח חינם לרוכשים מעל 250 ₪

      חברי מועדון לקוחות נהנים מצבירת נקודות

      קלייה טרייה ומשלוח מהיר עד פתח הדלת

      גידול פולי קפה: כמה דברים שכדאי לדעת על גידול קפה

      האם שאלתם את עצמכם אי פעם: "מה הסיפור שנמצא מאחורי פולי קפה שנמצאים בחנויות המקומיות שמייצרת את אותו משקה שאיתו אנו מתחילים כל בוקר?" ובכן, בואו נסתכל מקרוב על גידול פולי קפה.

      גידול קפה

      צמח זה הוא צמח הפורח ממשפחת רוביה. אם אתם רוצים לגדל את הקפה שלכם, עדיף לכם להיות סבלניים, כי כדי לייצר פולי קפה אתם צריכים לגדל את הקפה שלכם לפחות כשש שנים. עצי הקפה חיים בסביבות 60 שנה, וכאשר הוא גדל לגמרי, עץ הקפה מגיע לגובה 4.5 מטר. לכן יש צורך בגיזום מתמיד בתהליך גידול פולי קפה. הטמפרטורה האידיאלית היא בין 15 ל -24 מעלות צלזיוס. הגשמים צריכים להיות בשפע, אך גם עץ הקפה אוהב שמש (אך לא את אור השמש הישיר). אין סוג אדמה ספציפי הדרוש לגידול עץ קפה, אך עליו להיות נקבובי. אם אתם מסתכלים מנקודת מבט גיאוגרפית, התנאים הטובים ביותר לגידול עץ הקפה הם דרום אמריקה (כנראה שכולכם יודעים שברזיל היא יצרנית הקפה מס '1 בעולם) ואפריקה.

      ישנם שני סוגי עצי קפה עיקריים – קפה ערביקה וקפה רובוסטה. כ 75-80% מכלל אוכלוסיית עצי הקפה בעולם הולכים על פולי קפה ערביקה. ערביקה נותנת מוצר איכותי יותר אך יחד עם זאת, היא רגישה יותר למחלות הצמחים. עץ הקפה רובוסטה גם הוא גבוה יותר והמוצר עשיר יותר בתכולת קפאין. כ- 30 שבועות לאחר הפריחה (פרחי עץ הקפה הם בצבע לבן ויש להם ריח מתוק), דובדבן הקפה (שמכיל את פולי הקפה) הופך את צבעו מירוק לאדום. בשלב זה, דובדבן הקפה מוכן לקטיף.

      הידעתם?גידול קפה בישראל אפשרי בהחלט בתנאי האקלים הישראליים.

      קצת על התהליך

      כפי שאמרנו לעיל, דובדבן הקפה מגיע לגילו האידיאלי כשהוא בצבע אדום. הקפה נקטף בעונה היבשה. באופן מסורתי הפירות נקטפים ביד, אך החברות הגדולות משתמשות במכונת הקטיף (זמן הוא כסף כידוע לכולנו). אבל, שום דבר לא יכול להיות מדויק כמו קטיפה ידנית, ולכן קטיף הידיים עדיף מכיוון שלא כל פרי מוכן לקטיף בו זמנית, כך שבאותו ענף תוכלו למצוא את הדובדבן האדום (שמוכן לקציר) ואת הירוק (שאינו ובעל טעם מר מאוד).

      אז המסקנה היא שקיימות שתי שיטות בקצירת קפה. הראשון הוא קציר סלקטיבי (או קציר ביד). קוטפים נושאים סלים שבהם הם שמים דובדבני קפה אדומים ובוגרים ומשאירים את הירוקים על העץ. שיטה זו מדויקת יותר אך מעט איטית יותר מהשנייה. והתשלום לקוטפים הוא על פי משקל פולי הקפה שנמצא בסלים בסוף היום.

      לוגו JustCoffee
      אנו מספקים פולי קפה טריים מהמקורות הטובים בעולם, תוך הקפדה על תהליך קלייה מדויק להבטחת חוויית קפה מושלמת.
      אמצעי תשלום המקובלים באתר: Mastercard,Visa,Apple Pay,Google Pay,Paypal,Bit
      קישורים נוספים
      אודותינו מגזין
      2025 © כל הזכויות שמורות ל-JustCoffee
      ט.ל.ח. המידע, התכנים, המחירים, התמונות, השירותים והמוצרים המופיעים באתר ניתנים למשתמש כפי שהם (As-Is). למרות שנעשה מאמץ לספק מידע מדויק ועדכני, ייתכנו טעויות סופר, אי־דיוקים או עיכובים בעדכון הנתונים.
      איננו אחראיים לנזק ישיר או עקיף שעלול להיגרם כתוצאה מהסתמכות על המידע המוצג באתר. המחיר המחייב הוא זה שמופיע בעמוד התשלום הסופי בלבד. התמונות באתר נועדו להמחשה בלבד.
      שקית פולי קפה JustCoffee עם מטבעות שיוצאות ממנה

      הרשמו למועדון הלקוחות וקבלו 10 נקודות במתנה!

      נקודה 1 שווה ל-₪1 .
      * צבירה ומימוש ברכישת פולי קפה בלבד.