נמאס לכם מקפה מוקצף בטעם הרגיל? הנה כמה תוספות לא צפויות שתוכלו להוסיף לקפה שלכם!
כולנו מכירים את התהליך; טוחנים פולי קפה טריים, הופכים אותם לקצת אספרסו, ומוסיפים מעט חלב מוקצף.
כמה פשוט – תמיד בא בטוב. אך לעתים – משתעממים. ומה אז כדאי לכם לעשות? קחו את הקפה שלכם לטיול של טעמים חדשים על-ידי הוספה של כמה תוספות לא צפויות.
1) שוקולד נמס
הוספת שורה של שוקולד (4 ריבועים קטנים, או 2 גדולים) היא הדרך המושלמת להעצים את הטעם וליצור משקה מפואר. בדרך כלל, לשילוב עם קפה מומלץ שוקולד שעשוי מ -70% קקאו ומעלה!
2) אגוז מוסקט
עשיר בטעמים טבעיים עם מעט מתיקות, אגוז מוסקט הוא בחירה מובנת מאליה עבור חובבי הקפה.
3) חמאה
טבילה של פרוסת חמאה במשקה שלך עשויה להישמע כמו מתכון לאסון, אולם השילוב הזה של מריר ושמנוני עובד בצורה מפתיעה. אל תשכח לא להגזים כשמדובר בחמאה. כחצי כפית חמאה בלבד אמורה לספק למשקה שלך טעם חדש ומעניין.
4) מלח
ניסיתם פעם שוקולד מריר ממולח? אם אתם אוהדים את זה, בטוח שתאהבו קצת קפה עם מליחות קלה. אמנם זאת לא התוספת הפופולארית ביותר, אך מלח מוסיף מימד חדש לחלוטין לטעם. מספיק קמצוץ קטן של מלח כדי לתת לקפה שלך גוון טעם חדש.
5) גלידה
אפוגאטו, קלאסיקה איטלקית – כדור גלידת וניל עם זריקה של אספרסו שנשפך מעל. הכדור העשיר והקרמי יוסיף את כל המתיקות שתצטרכו. (בנוסף, הוא יקרר את הקפה כך שתוכלו לשתות מיד.)
6) תמצית וניל
אין כמו לשתות קפה וניל טעים, נכון? אם אתם משתמשים בסירופ וניל בכדי להעניק לקפה שלכם מכה של טעם, הגיע הזמן לשנות את דרככם.
במקום זאת, עבורו ישירות למקור. פנקו את עצמכם בתמצית וניל עשירה מדי פעם.
הוספה של תמצית וניל לקפה שלכם תביא אותו לרמה חדשה לגמרי (שממנה אולי לעולם לא תרצה לחזור!).
7) לימון או ליים
טעמים של הדרים טריים וטעם המריר של פולי קפה אולי לא נשמעים כמו משהו שהולך טוב ביחד. אך מניסיון, זה שילוב שהולך טוב ביחד, אפילו – טוב מאוד. הוסיפו מעט מיץ ואפילו מעט קליפה למשקה הבא שלכם לחוויה חדשה ומרעננת לחלוטין.
8) חלב קוקוס
בין אם אתם אלרגיים לחלב או סתם מתחשק לכם לשנות, חלב הקוקוס עשוי להיות תוספת קטנה וטעימה לכוס הבוקר שלכם. חלופה חלבית מהצומח היא דרך דלת קלוריות לפנק את עצמכם בטעם קפה ייחודי.
9) דבש
מחפשים אלטרנטיבה בריאה לסוכר או לממתיק? דבש מלא במתיקות ואנרגיה טבעית. משקה הלאטה הספרדי עשוי רובו מדבש כאשר מוסיפים כוס נאספרסו מעל.
10) הל
טעמו של תבלין זה די דומה לצ’אי והוא חזק מאוד! (יתכן שתצטרכו להשתמש רק במעט מאוד הל בהכנת המשקה מכיוון שהטעם שלו מאוד מרוכז!)