קפה, המשקה שמושך אותנו בניחוחו ובטעמו! קפה היה בחיינו במשך 1200 – 1300 שנה, אבל זה מרגיש כאילו זה היה אחד המשקאות העתיקים ביותר בהיסטוריה עד כדי כך שמגדלים אותו כבר בכ -70 מדינות שונות. בשנים האחרונות העניין בקפה גבר גם בארצנו. אבל, כמה מאיתנו באמת יודעים מה אנחנו שותים? כמה סוגי פולי קפה יש ומה המאפיינים שלהם?
קודם כל, ישנם 3 סוגים עיקריים של פולי קפה. שמות פולי הקפה הללו הם רובוסטה, ליבריקה וערביקה. ישנם גם תת-סוגים של פולים אלה. אבל אלו הם סוגי פולי הקפה העיקריים. סוגים אלה של פולי קפה מקבלים טעמים שונים בזמן שהם מעובדים ונקצרים.
ליבריקה: הליבריקה היא סוג של תפוקה נמוכה של קפה בהשוואה לערביקה ורובוסטה.
רובוסטה: לסוג הקפה הזה, המכיל 2.5% יותר קפאין מסוגים אחרים, יש טעם די חזק.
ערביקה: פולי קפה מומלצים המכילים כמות קפאין נמוכה וטעם יותר ארומטי וטעים. 80% מהקפה בעולם מיוצר מסוג פולי הקפה מהסוג זה.
אנו יכולים לומר במידה מסוימת שהדבר היחיד שלא הושפע מהמלחמה בווייטנאם היה קפה. בווייטנאם אנשים מעדיפים את פולי הקפה מסוג רובוסטה עם טעם חזק. למעשה ניתן לומר כי וייטנאם היא ארץ מולדתו של קפה מסוג רובוסטה. וייטנאם היא בין יצואני הקפה המובילים בעולם.
אינדונזיה מייצרת 660,000,000 ק"ג קפה בשנה. למרות שאיכות וטעם הקפה חיוורים בהשוואה לטעם הקפה שנוצר בברזיל וקולומביה, היא נחשבת כמקור חשוב בייצור הקפה העולמי.
כידוע, ברזיל היא אחת המדינות המובילות בייצור קפה. בברזיל הופקו 2,594,100 טונות קפה בשנת 2016. בין הסיבות לכך שהקפה שגדל בברזיל היה כל כך טעים הם אזורי הייצור הרחבים ואיכות הפרימיום של המוצר. הקפה המיוצר בברזיל מועדף לרוב מכיוון שיש בו חומציות נמוכה.
פולי הקפה מהסוגים ערביקה ורובוסטה מגודלים בשפע בהודו. פולי הקפה שגדלו באזור דרום הארץ ידועים בטעמם הרך ורמת החומציות הגבוהה שלהם.
קולומביה,לוקחת חלק נכבד מייצור הקפה עם ייצור של 810,000,000 ק"ג קפה בשנה, ועומדת מאחורי ברזיל מבחינת הטעם עם פולי הקפה מסוג ערביקה.
תרבות הקפה באתיופיה מתחילה עוד בשנות ה -80 לספירה ואפילו ממצאים היסטוריים מראים שמולדת הקפה היא אתיופיה. על פי שמועה, עזים שאוכלות פולי קפה בימי קדם נהגו להתבונן על ידי הדרווישים. והדרווישים הרתיחו את מיץ הפירות שאכלו העזים ושתו אותו. באתיופיה, המייצרת 384,000,000 ק"ג קפה בשנה, יש עצי קפה יקרים המניבים קפה טעים.