אם אתם חובבי קפה, אז אתם עלולים למצוא את עצמכם בחיפושים אחר הפולים המושלמים ביותר. ישנו מגוון רחב של פולים ששווה לטעום, כי כל סוג מציע פרופיל טעמים ייחודי משלו. היום נלמד על הסוגים השונים של פולים וכיצד לבחור אותם כדי לקבל את טעם הקפה המושלם.

מה הם בעצם פולי קפה?

פולי קפה אינם למעשה פולים כלל – הם זרעים של פרי או צמח דמוי דובדבן. לאחר קצירת הזרעים, החרצנים מוכנים לתסיסה ולקלייה, תהליכים המסירים לחות ומסייעים בפיתוח פרופיל הטעם הייחודי לכל סוג פולים. משם, הפולים הקלויים מוכנים לשימוש למגוון מתכונים.

4 הסוגים הפופולריים ביותר

אולי כבר חוויתם כמה מהסוגים הרבים של פולי קפה הזמינים, אך למרות שהם עשויים להיראות דומים, לסוגים השונים של הפולים יש מאפיינים ברורים שכולם תורמים לאלמנטים כמו טעם ומרקם.

ארבעת הסוגים הפופולריים ביותר של הפולים הם – ערביקה, רובוסטה, אקסלסה וליבריקה.

במאמר זה נדבר על הסוגים הנפוצים מביניהם – ערביקה ורובוסטה.

פולי קפה

1. פולי קפה ערביקה

פולי ערביקה הם הזן הפופולרי ביותר בעולם. פולי הערביקה מקורם באתיופיה אך גדלים במספר מדינות ברחבי העולם עם אקלים טרופי וגבהים גבוהים. צבעו חום כהה וחלק למגע, פולי הערביקה מפתחים פרופיל טעמים מגוון הנע בין מעט מתוק ופירותי ועד אגוזי בעת קליה.

פולי ערביקה נחשבים לזן האיכותי ביותר וניתן למצוא אותם ברוב המקומות בהם נמכרים הפולים, מהסופר המקומי ועד לבית הקפה האהוב עליכם. הפופולריות והרבגוניות של פולי הערביקה הופכים אותם לבחירה מצוינת עבור מתכונים רבים הדורשים פולים, מקפה טרי ועד עוגות קפה.

2. רובוסטה

פולי רובוסטה הם הזן השני הפופולרי ביותר. פולי רובוסטה גדלים כיום בעיקר באפריקה, אינדונזיה והודו. כשמדובר בפולי ערביקה לעומת פולי רובוסטה, לפולי רובוסטה יש פרופיל טעם עמוק ומריר יותר עם טאץ' של עץ ואגוזים.

בגלל הטעם המר הזה, פולי רובוסטה משמשים בדרך כלל בתערובות קפה כהשלמה לטעמי קפה אחרים. סביר להניח שתמצאו את הפולים האלו בפני עצמם, למעט קפה נמס או פולי אספרסו. התווים הנועזים בקפה הזה יכולים לעמוד מול תוספות של שמנת, חלב מאודה וחומרי טעם וריח אחרים.

גם אתם רוצים לשמוע על הקפה היקר בעולם? יש לנו כמה עובדות מעניינות עליו! תוכלו לקרוא אותם ממש כאן.