אכן כן! רוב פולי הקפה הם פולי קפה מסוג ערביקה או רובוסטה.
המשקה הכי מוכר הוא אספרסו.
מקור המילה הוא מאיטליה ופירושה espresso – "תחת לחץ"
מה זה אספרסו?
אספרסו הוא קפה מרוכז, שנעשה על ידי שימוש במכשיר שמפתח לחץ בדרך כלל בין 8 ל-10 BAR ומעביר מים דרך פולי קפה טחונים בטחינה מתאימה לאספרסו בטמפרטורה הנמצאת בין 85-92 מעלות.
ההגדרה של אספרסו מראה שני הבדלים עיקריים בין אספרסו לקפה אמריקנו: תהליך הבישול והטחינה.
אספרסו הוא קפה שפשוט עשוי אחרת מאשר קפה בסגנון אמריקאי "רגיל".
ההבדלים בין אספרסו לקפה מסוג אחר:
טחינה
טחינת אספרסו היא בדרך כלל עדינה בהרבה מסוגים אחרים של טחינות קפה. הסיבה לכך היא שתהליך הכנת האספרסו מחייב שימוש במים חמים בלחץ.
טחינת הקפה צריכה להיות עדינה מאוד, כמו מרקם של חול, מכיוון שהמים באים איתם במגע לפרק זמן קצר.
אם אתם רואים שקית של פולי קפה טחונים שרשום עליה "אספרסו", זה בדרך כלל אומר שהפולים קלויים עד לנקודת האספרסו והם נטחנים לטחינת אספרסו דקה.
הכנה
אספרסו דורש קצת מיומנות כדי לדעת להכין אותו. הוא גם דורש את הכלים הנכונים.
קפה אספרסו מכינים בדרך כלל במכונת אספרסו, אך לא ניתן להכין אספרסו בסיר קפה רגיל משום שקפה אספרסו זקוק ללחץ.
טעם
מכיוון שפולי קפה לאספרסו קלויים, טחונים ומכינים אותם בצורה אחרת, יש להם טעם ייחודי בהשוואה לקפה בצורת הכנה אחרת. לרוב יש להם טעם פחות חומצי וחזק יותר, כלומר יש להם טעם עשיר ומרוכז.
לאחר שלמדנו מהם ההבדלים בין אספרסו לקפה מסוג אחר, אנו ממליצים לכם לבקר באתר שלנו ולהנות ממגוון פולי קפה בטעמים שונים שמתאימים כולם למכונות אספרסו
להזמנות לחצו על הלינק הבא (משלוחים לכל הארץ):
https://bit.ly/3kQLgSv