שמרו על הפולים במקום אטום וקריר
האויבים הגדולים ביותר של פולי קפה הם אוויר, לחות, חום ואור.
כדי לשמור על הטעם הטרי של פולי הקפה לאורך זמן רב ככל האפשר, ניתן לאחסן אותם במיכל אטום שיהיה בטמפרטורת החדר.
בנוסף לכך, הימנעו מלאכסן אותם בכלים שקופים אשר יאפשרו לאור לפגוע בטעם הקפה שלכם.
שמרו את פולי הקפה במקום חשוך וקריר והימנעו לאחסן אותם בארון שנמצא ליד תנור עקב הטמפרטורות החמות שנוצרות ממנו, וגם ממקום על השיש במטבח שמקבל שמש אחר הצהריים חזקה.
האריזות של קפה בדרך כלל אינן אידיאליות לאחסון ארוך טווח. במידת האפשר, השקיעו במקום אחסון עם איטום טוב.
קנו את הכמות המדוייקת שבה אתם עומדים להשתמש
פולי הקפה מתחילים לאבד את טריותם מיד לאחר הקלייה
נסו לקנות חבילות קטנות יותר של קפה טרי קלוי בתדירות גבוהה יותר – שמספיקות לשבוע-שבועיים.
חשיפה לאוויר פוגעת בטריות הפולים. לכן – אם אתם מעדיפים לשמור על פולי הקפה במקום שנגיש לכולם זה יכול להיות רעיון טוב לחלק את אספקת הקפה שלך לכמויות קטנות יותר, כאשר החלק הגדול והבלתי מנוצל נמצא במיכל אטום לאוויר.
זה חשוב במיוחד בקניית קפה טחון מראש, בגלל החשיפה המוגברת לחמצן. לכן אם אתם קונים פולים שלמים, תטחנו את הכמות המדוייקת שאתם צריך מיד לפני הבישול.
האם כדאי להקפיא את פולי הקפה?
טריות הקפה היא קריטית מאוד כדי להכין כוס קפה איכותית. מומחים מסכימים כי יש לצרוך קפה במהירות האפשרית לאחר הקלייה, במיוחד לאחר שהאריזה שלהם נפתחה.
אמנם יש השקפות שונות לגבי האם קפה צריך להיות קפוא או בקירור, אך השיקול העיקרי הוא שקפה סופג לחות ,ריחות וטעמים מהאוויר סביבו, מכיוון שהוא היגרוסקופי.
מרבית מיכלי האחסון הביתיים עדיין מכניסים כמויות קטנות של חמצן, ולכן מזון שנשמר זמן רב במקפיא עלול לאבד את הטריות שלו.
לכן, אם אתם שומרים את הפולים במקרר או במקפיא, הקפידו להשתמש במיכל אטום.
אם תבחרו להקפיא את הקפה, תבחרו את הכמות המדוייקת של הפולים שבהם תרצו להשתמש והחזירו את השאר למקפיא לפני שייווצר עיבוי כלשהו על הקפה הקפוא.
הקפאת פולי הקפה אינה משנה את תהליך הבישול הבסיסי.