בקצרה, פולי קפה איכותיים נקבעים על פי הקריטריון היחיד הבא – האם פולי הקפה מפיקים עבורך את הקפה שאתה אוהב.
למרות זאת, אם אתה רוצה להתחיל לזהות את איכות הקפה שאתה שותה – מאמר זה הוא בשבילך!
1. זן פולי הקפה
שני הזנים העיקריים בקפה הם רובוסטה וערביקה. ובין השניים, ערביקה נתפסת כזן פולי קפה טוב יותר. אין זה אומר בהכרח שאם זן פולי הקפה הוא רובוסטה, שהוא גרוע יותר, פשוט המאפיינים הקשורים לקפה "טוב" נוטים להתאים יותר לערביקה. אבל יש גם סוגים שונים של רובוסטה שנחשבת איכותית (סוגים נבחרים של רובוסטה נבחרת) שלא נופלת מפולי קפה ערביקה כלל. אז מה ההבדל בכל זאת?
ערביקה –
קפה ערביקה ידוע בטעם עדין ורך, לעתים קרובות עם טעמי פירות יער. פולי קפה ערביקה נמכרים במחיר גבוה יותר מכיוון שצמח הקפה זקוק ליותר טיפול ותשומת לב, מכיוון שפולי קפה אלו רגישים יותר מרובוסטה.
רובוסטה –
רובוסטה נוטה להיות עשיר מאוד וחזק בטעמו, אשר נקשר לטעמי קפה "מסורתיים" יותר. זה זן זול יותר לגידול מכיוון שהוא צמח עמיד יותר, לכן הוא גם זול יותר לקנייה.
רוב הקפה הנמס (נס קפה) יהיה עשוי מרובוסטה.
2. שומנוניות
מאפיין קל לזיהוי כאשר רואים אם פולי הקפה איכותיים היא שמנונית. כל פולי הקפה מחזיקים שמן שמשתחרר לאורך זמן ככל שהפול פחות טרי. לאחר מכן הוא הופך לשכבת שמן על גבי פול הקפה, כך שאי אפשר למצות את השמן מפול הקפה עצמו, והקפה ייצא נטול טעם. ישנם מקרים שבהם פול קפה שמנוניים לא בהכרח רעים, לכן השתמשו בבדיקה זו כהמלצה כללית בלבד (שנכון לרוב המקרים)!
3. אופן המזיגה
אם האספרסו שלך נמזג לכוס באופן שנראה גלי, בקצב מהיר ולא עקבי, ייתכן שפולי הקפה לא איכותיים. מיצוי קפה טוב יהיה בצבע דבש בהיר, והזרימה של הקפה תהיה בקצב עקבי.
לפני שתחליטו באופן סופי אם פולי הקפה שלכם לא איכותיים בגלל אופן המזיגה, שקלו לבדוק את תאריך הקלייה. לעתים קפה טרי מידי עלול להמזג באופן דומה ולכן יש לתת לקפה קצת זמן להתאחות אחרי קלייה לפני שממצים אותו.
4. העדפות אישיות
בסופו של דבר, איך שלא תראו את זה – העדפה האישית שלכם והטעם שאותו אתם אוהבים לשתות – זה הקפה האיכותי ביותר בעינייכם.
כל אחד – וכוס הקפה שלו