פולי קפה ערביקה
שני סוגים של פולי הקפה הידועים ביותר הם ערביקה ורובוסטה. לשני המינים יש גרסאות ותת-וריאציות, ונוסף עליהם, קיימים גם זנים נוספים של פולי קפה. מרבית יצרני הקפה והמפיצים מעבדים ומוכרים את היבול של שתי זני פולי קפה אלו.
הטעם והארומה של קפה ערביקה עדיפים על רובוסטה וגם תכולת הקפאין שלו נמוכה יותר, בערך. בין כמחצית או שליש מהרובוסטה.
ערביקה גדלה בגובה רב (1000-2000 מ '), על אדמות וולקניות ,נופים הרריים ובאקלים טרופי.
פולי קפה ערביקה מכילים גם פחות חומציים וויש להם גם טעם קרמלי שנשאר בפה לאורך זמן.
קפה ערביקה רגיש יותר לתנאי הסביבה (טמפרטורה, לחות) ולכן הוא יקר יותר מרובוסטה.
למין הערביקה זנים רבים, הידוע ביותר הוא Peaberry, שיבולו מכיל רק פול קפה אחד לדובדבן קפה (בשאר שיחי הקפה יש יבול המכיל שני פולים לדובדבן).
זהו פול קפה קטן ובצורת אפונה (ומכאן השם), בשונה מפולים אחרים שבהן הצורה אליפטית ושטוחה יותר.
60-70% מייצור הקפה בעולם מבוסס על קפה ערביקה.
פולי קפה רובוסטה
פולי קפה רובוסטה הם למעשה הזן השני של פולי קפה היודעים ביותר בעולם, ויתרה מכך – הם נחשבים ל"בנם" של זן הערביקה.
מקורו של קפה רובוסטה נמצא באפריקה, שם הוא זוהה במאה ה-18 באזורים שמדרום לסהרה בחלקים המערביים והמרכזיים של המדינה כמו הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו (אז קונגו הבלגית) ואוגנדה. הוא גדל עד היום באפריקה וגם באסיה (כולל אינדונזיה והודו, אבל הייצור גבוה במיוחד בווייטנאם.) גם ברזיל מייצרת כמות גדולה של קפה רובוסטה. בנוסף, רובוסטה מסוגלת לגדול היטב בגבהים נמוכים יותר מקפה ערביקה, מה שמקל על שיטת הגידול של זן זה.
אף על פי שזן הערביקה שלט בעבר בייצור הקפה העולמי על פני רובוסטה בפער גדול – בסביבות 80/20 – בימים אלה, רובוסטה מהווה כעת קצת יותר מ-40% מהקפה שגדל ברחבי העולם, על פי מחקרים רבים. למרות שרובוסטה נחשבה לעתים קרובות באיכות "נמוכה יותר" מקפה ערביקה, היא קלה משמעותית לגידול. אגב, יש בו גם יותר קפאין מאשר ערביקה בכמעט פי שניים.