מה ההבדל בין ערביקה לרובוסטה, והאם יש יותר קפאין בקפה בקלייה כהה? להלן התשובות לכמה מהשאלות הנפוצות ביותר לגבי קפה שכל חובב קפה אמור לדעת.

מדוע לקפה שלי יש טעם שרוף?

שאלת הקפה השרוף העלתה מספר תיאוריות ברחבי העולם.

ראשית, יש הבדל בין טעם חמוץ לשרוף. לקפה ערביקה יש פחות מרכיבים חומציים מאשר בקפה רובוסטה, שזול יותר לייצורם, אך יש להם קפאין וחומציות כפולה.

עם זאת, טעם שרוף אינו רצוי לעולם. זה לרוב בגלל קליית יתר של פולי קפה, כאשר החומצות הטניניות מגיעות לקדמת הבמה, במקום הטעמים האחרים והנחשקים יותר.

מה ההבדל בין פולי קפה קפוצ'ינו, מקיאטו וקפה לאטה?

מקיאטו עשוי מאספרסו וחלב חם. האספרסו מתערבב עם החלב ביחס של 3/4 אספרסו ו -1 / 4 קצף חלב.

קפוצ'ינו מכינים ביחס של 1/3 אספרסו, 1/3 חלב חם ו- 1/3 קצף חלב.

קפה לאטה הוא קצף חלב אליו מוסיפים חצי זריקת אספרסו, על ידי שפיכתו בעדינות דרך הקצף מעל. הכל תלוי באם אתם מעדיפים גרסת קפה חזקה יותר או מתונה יותר.

כמה זמן נשאר הקפאין בקפה?

מחצית החיים של הקפאין היא בין 4-6 שעות. המשמעות היא שאחרי חצי השעה הראשונה שלוקח לקפה לחלחל פנימה, כמות הקפאין תצטמצם לחצי לאחר כחמש שעות. זו הסיבה שאנשים מרגישים לעתים קרובות צורך בכוס קפה שנייה במהלך היום, מכיוון שכמות הקפאין צנחה משמעותית במהלך השעות האחרונות. ובמידה ואתם מעשנים, מחצית החיים של הקפה היא 3 שעות בלבד.